Blog
Με τον προσφάτως δημοσιευθέντα νόμο 4919/22 με τίτλο «Σύσταση εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) και τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου» επέρχονται σημαντικές αλλαγές αναφορικά με τη λειτουργία του ΓΕΜΗ και την τήρηση άλλων ηλεκτρονικών μητρώων, την καταχώρηση των κατά νόμον δημοσιευτέων στοιχείων των επιχειρήσεων, αλλά και τη διαδικασία ιδρύσεως νομικών προσώπων και οντοτήτων μέσω της Υ.Μ.Σ.
Εξεδόθη από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η Εγκύκλιος με την οποία παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή του Κεφαλαίου Α΄ «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ» (άρθρα 55-67) του μέρους IV του Ν. 4808/2021 (Α’101).
Από την 1η Μαρτίου είναι δυνατή η εφαρμογή των διατάξεων περί πτώχευσης και προπτωχευτικής εξυγίανσης, του νέου νόμου περί Ρύθμισης Οφειλών και Παροχής 2ης Ευκαιρίας (Ν.4738/2020).
Ο Covid-19 και η εφαρμογή των μέτρων προστασίας έναντι αυτού, χάραξαν μια νέα πορεία για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα, καθώς η αναστολή των εμπορικών δραστηριοτήτων πλειάδας καταστημάτων, οδήγησε πολλές επιχειρήσεις στη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops).
Στις 27 Αυγούστου ο Υπουργός Οικονομικών έθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση (η οποία ολοκληρώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου) το προσχέδιο του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που τιτλοφορείται "ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ".
Ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι που άγονται οι ασφαλιστικές στα δικαστήρια, η άρνηση να καλύψουν συγκεκριμένα περιστατικά νοσηλείας, η έλλειψη διαφανούς και ακριβούς πληροφόρησης ή και τα δύο;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η προσφάτως ανακύψασα πανδημία του κορωνοϊού έχει μεταβάλει δραματικά την καθημερινότητά μας.